Go Back Up

back to blog

Cash register and service solution for Public Transport companies

Feb 28, 2022 12:00:00 AM • Author: John-Peter Veldkamp

(English version)

De samenwerking tussen Ximedes & Bovertis heeft een vervolg gekregen door het mogen leveren van een gezamenlijke kassa-oplossing voor een Openbaar Vervoerder. In navolging van GVB, RET en Transdev, zal deze Vervoerder gebruik gaan maken van de OV-HOST/POST oplossing van Ximedes en deze keer in combinatie met de kassa-oplossing van Bovertis.

Bovertis zal de benodigde hardware en de kassa-software gaan leveren. Middels een integratie met de functionaliteit van de Ximedes oplossing, wordt de mogelijkheid ontsloten om OV kaart gerelateerde services te kunnen verlenen aan de reiziger en het tevens kunnen verkopen van OV gerelateerde producten (incl. opwaarderen saldo). De gecombineerde oplossing zal worden uitgerold in de (mobiele) servicepunten van de Openbaar Vervoerder.

Paul Dumasy (Bovertis): "We verheugen ons zeer op de intensivering van de samenwerking met enerzijds Ximedes en anderzijds onze gezamenlijke klant waarbij we onze vleugels verder zullen spreiden buiten Airport Retail, alwaar Bovertis haar sporen ruimschoots heeft verdiend. We zijn gedreven om ook in dit specifieke segment van Openbaar Vervoer er een succes van te maken en we danken onze klant dan ook voor het vertrouwen die men in ons heeft gesteld."


Het verkoopsysteem zal zo worden ingericht, dat - op termijn - ook bijv. barcodes kunnen worden verkocht. Reizen met een barcode (ook een product van Ximedes) zal - evenals het reizen met de bankpas - de komende jaren een van de nieuwe vormen zijn waarmee reizigers kunnen gaan reizen.

John-Peter Veldkamp (Ximedes): "Met deze gecombineerde oplossing kunnen we de vervoerders blijven ondersteunen met zowel het huidige OV systeem, maar zijn we ook voorbereid op dat wat nog komen gaat."

Over Ximedes

Wij helpen onze klanten (ook internationaal) met innovatieve software oplossingen. De OV verkoop oplossingen van Ximedes worden ondertussen breed gebruikt door Openbaar Vervoerders in Nederland. Naast de OV-HOST/POST oplossing, heeft Ximedes een barcode back-office oplossing (TapConnect) ontwikkeld. Tevens ondersteunen wij onze klanten met mobiele Verkoop en Inspectie oplossingen voor OV producten. Met gebruik van een Android device kan in het veld - volledig mobiel - een OV product (OV kaart / CT kaart / barcode) worden verkocht, inclusief contactloos betalen en printen van een barcode. In samenwerking met onder andere Trans Link wordt op dit moment gewerkt aan de uitrol van een landelijke Mobiele Inspectie en Service oplossing (MinS).

Contact Ximedes:

Ximedes


John-Peter Veldkamp
Manager Mobility Solutions & Innovation
john-peter.veldkamp@ximedes.com
+31-(0)6-21258907

Over Bovertis

De kassa-oplossing van Bovertis heeft zich de afgelopen decennia bewezen buitengewoon stabiel en gebruiksvriendelijk te zijn. We zijn trots dat dit beloond wordt met hoge klantentevredenheid cijfers! De innovatieve kassasoftware van Bovertis kan volledig worden aangepast aan de wensen en behoeften van de klant. In nauwe samenwerking met de klant en Ximedes leveren wij nu ook weer een totaaloplossing die de klant maximaal zal ontzorgen waardoor zij focus kan houden op haar business. Naast de kassa-oplossing heeft Bovertis zich ook gespecialiseerd in betaalprocessen en winkel logistiek.

Contact Bovertis:Paul Dumasy
Commercial Director
p.dumasy@bovertis.nl
+31-(0)6-46133191

Mocht u meer willen weten, neem dan vrijblijvend contact op met Ximedes of Bovertis.


Ready to make the future together?

John-Peter Veldkamp